Over ons

Wij vertellen je graag over onze werkwijze en aanpak en waar we voor staan.

Sinds 2013 actief

Jeroen Pubben begon in 2013 met één enkele scholier en daar draait het nog steeds om: die ene jongere helpen. Inmiddels bestaat het team uit meerdere begeleiders en zijn wij ook actief op scholen.


Ons succes zit in meer dan 10 jaar ervaring én in de combinatie van hard werken en leren zo leuk en makkelijk mogelijk maken, met resultaat. Dat willen wij iedereen laten ervaren.

onze visie

Doen wat jongeren in de praktijk nodig hebben om goed te kunnen leren, daar staan wij voor. Wij maken inzichtelijk hoe jongeren een actieve en doelgerichte werkhouding kunnen ontwikkelen die hen in staat stelt om:


  • door te zetten, te focussen, op te gaan in het leren en doortastend te zijn;
  • te beschikken over de juiste bronnen en leerstrategieën om tot leren te kunnen komen;
  • het leren strategisch in te richten, door zich bewust te zijn van hun sterke en zwakke kanten en het leren te plannen, monitoren, analyseren en evalueren;
  • te leren door, van en met anderen.


Dit doen we aan de hand van deze vijf krachtige leerprincipes:

  • 1. Zelfregulatie

    Zelfregulatie is de wijze waarop een jongere in interactie staat met de omgeving en zelfstandig en adequaat zijn doelen en handelen weet te sturen binnen een steeds veranderende (leer- en leef)omgeving.

  • 2. Metacognitie

    Dit is het vermogen om bewust na te kunnen denken over je eigen denk- en leerproces. Het denken over denken. Deze vaardigheid stelt de jongere in staat om tijdens het leren, vanuit een helikopterview naar ons eigen leerproces te kijken, te analyseren, te begrijpen en waar nodig bij te sturen. Metacognitieve sturing van het eigen leerproces is het nemen van beslissingen over het eigen leren op basis van kennis hierover.

  • 3. Leerstrategieën

    Dit zijn plannen van handelen die een leerling kan inzetten om een leerdoel te bereiken. Hieronder vallen algemene leerstrategieën  die een beroep doen op metacognitieve kennis en vaardigheden, cognitieve kennis en vaardigheden, organisatie en motivatie (zoals een plan van aanpak, taak indelen in de tijd, leermaterialen organiseren) en verwerkingsstrategieën, die specifiek door de leerling kunnen worden ingezet om de lesstof effectief op te nemen, te bewerken, te verwerken en eigen te maken.

  • 4. Leermeesters

    Dit gaat over leren als leerling om je eigen leermeester te worden. Maar het gaat ook over de mensen met wie en van wie de leerling leert. Mensen die de leerling inspireren, prikkelen en motiveren en de rollen die zij vervullen om het leerproces van de leerling te ondersteunen, verrijken en versterken.

  • 5. Rijke leeromgeving

    Dit is een omgeving waar het leren optimaal wordt ondersteund. Een omgeving die de lerende voedt, zijn autonomie ondersteunt en het leren uitlokt en bekrachtigt, zowel op school als thuis. 

Waar wij voor staan

Wij geloven in jou

Iedereen wil zich ontwikkelen en beter worden, daar zijn we van overtuigd. Toch weten we dat dit soms even minder goed of niet lukt. Wij helpen je om weer vertrouwen te krijgen in jezelf om zo uiteindelijk weer verder te kunnen.

Compleet

Wij vinden dat elke begeleiding compleet moet zijn. Volg je huiswerkbegeleiding maar heb je toch een vakinhoudelijke vraag, dan kun je bij ons terecht. Volg je bijles maar wil je toch een planning maken, dan ondersteunen wij je daarbij.

Meer dan…

Wij geloven dat naar school gaan bestaat uit meer dan huiswerk maken of leren alleen. Hoe jij je voelt bepaalt in grote mate hoe het gaat op school. Wij hebben aandacht voor jou, voor wie je bent en voor wat je nodig hebt. Wij zijn betrokken, durven duidelijk te zijn en creëren een gezellige en open sfeer. Dat is net die stap extra.

Kwaliteit

Wij gaan voor kwaliteit. Wij hebben ruimte ervaring met de verschillende vormgen van begeleiding. Onze mensen zijn niet alleen hoogopgeleid, ze hebben bovenal affiniteit met jongeren en aandacht voor elk individu. Daarnaast werken wij met mensen die verstand hebben van het vak en pedagogisch en didactisch sterk zijn.

Hier staan wij ook voor

Een duidelijke werkwijze voor elke begeleidingsvorm.

1. Kennismaking / intake

Kennismaken doen wij op onze locatie. Wij luisteren goed naar de wensen, horen graag wat wij voor jou kunnen betekenen en denken mee over een passende begeleidingsvorm.

2. Afspraken maken

Welke dag(en), hoe laat, hoelang, wat gaan we doen, wat mag je van ons verwachten, wat verwachten wij van jou. We bespreken zo duidelijk mogelijk hoe we te werk gaan.

3. Uitleg studieritme / aanpak

Ben jij hier voor de eerste keer, dan nemen we alle tijd om uit te leggen hoe ons studieritme werkt, wat in- en uitchecken betekent en hoe onze HOMi-app werkt.

4. Aan de slag

Is alles duidelijk? Dan gaan we aan de slag. Inchecken, plannen, uitleg leerstrategieën, vakinhoudelijke ondersteuning, overhoren, uitchecken. Noem maar op, wij helpen jou graag!

5. Verslaglegging

Wij houden de ouder(s) goed op de hoogte van de ontwikkelingen en de voortgang. Na elk begeleidingsmoment versturen wij per mail een dagverslag inclusief planning. Wel zo handig.

6. Voortgang

Wij houden jouw voortgang goed in de gaten en geven wanneer nodig een advies over het aanpassen van de begeleidingsvorm of van het aantal dagen.

Kennismaken?

Je bent welkom om geheel vrijblijvend de wensen en de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!

Maak een afspraak
Share by: